Lista produselor  PARFUM D'EMPIRE

Marc Antoine Corticchiato, creatorul casei Parfum dEmpire este unul dintre ultimii creatori artizani de parfumuri, care foloseste pentru parfumurile sale ingrediente vechi, nobile.
Marc Antoine Corticchiato, creatorul casei Parfum d’Empire este unul dintre ultimii creatori artizani de parfumuri, care foloseste pentru parfumurile sale ingrediente vechi, nobile, recunoscute inca din vremea vechilor civilizatii si culturi ale lumii, pentru rafinamentul si virtutile lor terapeutice, sacre, magice sau erotice.
De origine corsican, Marc-Antoine este nascut in Maroc.Copilaria si adolescenta si le-a petrecut intre resedinta de la tara a parintilor sai, situata pe pamanturile cultivate cu citrice, detinute de acestia, si casa parinteasca din oraselul Cuttoli Corticchiato, aproape de d’Ajaccio.
Invatand sa calareasca de la varsta de 8 ani, caii au ocupat un loc foarte important in viata lui. Pasionat de cursele cu obstacole, dupa bacalaureat cocheteaza chiar cu ideea unei cariere in echitatie. Dar pasiunea pentru parfumerie ii deschide alte porti. Isi urmeaza studiile la celebra Scoala de Parfumerie de la Versailles (ISIPCA), unde obtine  diploma de parfumerier de nivelul al III-lea (cel mai inalt).
Principalele sale lucrari sunt publicate in reviste internationale de cercetare in domeniu.
Primele sale creatii sunt in domeniul aromoterapiei. La conceperea acestor produse predominant naturale, se obisnuieste sa evidentieze calitatile extractelor folosite din dubla perspectiva: terapeutica si olfactiva.
Dupa multi ani de cercetare, reuseste sa puna la punct un laborator propriu de creatie de parfumerie, in apropierea Parisului. Acolo poate, in sfarsit, sa se abandoneze pasiunii sale si sa dea frau liber creativitatii. In paralel, preda cursuri la ISIPCA.
Avand exigente din ce in ce mai mari in privinta alegerii materiilor prime, infiinteaza, incepand cu 2001, o unitate de productie de uleiuri esentiale in Madagascar, unde merge cu regularitate.
In anul 2003, Marc-Antoine Corticchiato creeaza propriul sau brand de parfumuri de nisa, Parfum d’Empire. Din esentele speciale ale unor materii prime nobile, au aparut parfumuri pretioase, evocand valorile perene ale artei si culturii civilizatiilor si imperiilor lumii.
Mai multe
Se afişeaza 1-11 din 11 articole
Se afişeaza 1-11 din 11 articole