LITHIUM [3LI] Mareste
ONE OF THOSE

LITHIUM [3LI]

Pentru
Note de fondCondimente, absolu de trandafir, iris, şofran, cedru , patchouli, piele, mosc, piersica, chihlimbar
TipEAU DE PARFUM
Cantitate100 ML

519,99 lei TVA inclus

GNIMCOFLU03

Nicolas Bonneville este un „fenomen” in lumea parfumurilor, pentru ca la varsta de 21 de ani a creat deja
propria lui aroma - cu atat mai incredibil de crezut, ca a durat 10 ani sa devina un parfumator deplin. Dar, a inceput devreme - la varsta precoce de 12 ani. "In vacanta in Grasse, am intalnit un parfum care mi-a dat o lectie. De atunci am mers in fiecare an, si putin cate putin mi-am construit cunostintele", spune el. Dupa absolvire, el a fost „insotit” de Takasago si angajat de parfumierul sau preferat, Francis Kurkdjian, urmand sa creeze „Astier de Villatte Eau De Cologne”, un parfum proaspat si citric, al carui cel mai important component este verveina. Talentul sau a fost, crede el, ajutat de tatal sau. "Este bucatar-sef, poate toate mirosurile din bucatarie mi-au imbunatatit simturile. Mi-ar placea cel mai mult sa lucrez cu: Salvador Dali sau Philippe Starck."
"Litiul pentru mine este elementul de contrast. Chiar daca intelesul sau din greaca este "piatra", este cel mai usor dintre metale. Gandindu-ma la aceasta dualitate, am incercat sa o reprezint olfactiv intr-o aroma, reamintind antitezele, sporind energia si consistenta, usurinta si subtilitatea. Am compus-o gandindu-ma foarte atent... Evocand incet „mirosul” de piatra, caldura emanata de scantei. M-am jucat cu ingredientele intr-o armonie de contraste: prezenta notelor forestiere, lemn de cedru si patchouli, blandetea moscului, energia condimentelor, subtilitatea trandafirului, intensitatea irisului. A rezultat [3Li], „aroma” primordiala a pietrelor, notele de piele amestecate cu caldura delicata a sofranului si „fermitatea” trandafirului. Atat de puternice si delicate, o amintire cu miros de litiu... " – creatorul parfumului, Nicolas Bonneville
Lithium este o compozitie profunda, un contrast intre prospetimea trandafirului si intensitatea acordului de piele. Este o interpretare moderna a notelor de Chypre, eleganta, cu o aroma unica fructata de piersica. Evoca o imbinare de piele intunecata, gratie intensitatii "tonurilor" de sofran si iris. Un aer vibrant si atragator, senzual si dinamic, alterneaza diferite "temperaturi" si efecte de „spiritism”.