GANYMEDE Mareste
MARC-ANTOINE BARROIS

GANYMEDE

Pentru
Note superioareMandarine, Sofran
Note mijlociiVioleta, Osmanthus
Note de fondNote lemnoase, Immortelle
TipEAU DE PARFUM
Cantitate100 ML

728,99 lei TVA inclus

GNIMCOB12

Parfumul unei realitati onirice
Ganymede. Un cuvant enigmatic, un nume de parfum care se „deschide” catre lumi imaginare. Notele „transcrise” in trasee parfumate descriu inspiratiile a doua minti creative, parfumierul Quentin Bisch si designerul Marc-Antoine Barrois.
Creand o armonie eleganta si surprinzatoare in jurul unui cvartet de mandarine, violeta, imortelle si piele de caprioara, cei doi parteneri au visat aceasta noua „planeta”: Ganymede, satelitul stancos al lui Jupiter, descoperit in 1610 de catre Galileo, atat de luminos, precum apa oceanelor. Si-a dobandit numele din mitologia greaca: un tanar, Ganymede, a fost rapit de catre zeii care au fost atat de entuziasmati de frumusetea lui incat i-a fost oferita nemurirea.
Compus de catre parfumerierul Quentin Bisch, Ganymede foloseste inca o data notele de piele care au transformat B683 intr-un „frumos clasic”. De data aceasta artistii au depasit codurile traditionale pentru a ne seduce simtul olfactiv cu o eleganta fluida. Notele de piele devin delicate, blande in contact cu parfumul de violete. Aroma de mandarina aduce compozitiei vivacitate si o esenta acida. Aceasta din urma da tonul si verticalitatea parfumului inca de la inceput. Cu toate acestea, atingerile de imortelle reprezinta un contrast armonios pentru toate celelalte note, prin aroma sa dubla, uneori minerala, alteori sarata.
Intreaga compozitie reprezinta joaca de contraste si opozitii. Notele isi „raspund” reciproc intr-o conversatie permanenta, desenand o noua harta olfactiva pe piele, pe o jacheta de casmir sau chiar acolo, pe incheietura mainii, langa butoanele manecilor. Daca ar putea fi rezumata intr-o singura imagine, ar fi o busola: spre nord pentru zadarnicia mandarinei, la care ar raspunde partea de sud pentru a evidentia acest cadru olfactiv prin notele de imortelle, iar estul ar echilibra tonalitatea subtila si delicata a violetei. Densitatea notelor de piele s-ar regadsi, in schimb, in vest. Acestea sunt cele patru directii pentru o calatorie parfumata intr-o noua lume imaginara si noi coduri de eleganta.