FLEUR DE PEAU Mareste
DIPTYQUE

FLEUR DE PEAU

Pentru
Familie Floral
Note de fond Mosc, iris. Ambretta, boabe de piper
Tip EAU DE PARFUM
Cantitate 75 ML

630,00 lei TVA inclus

GNIMCODIPTY583

Fleur de Peau reprezinta o creatie centrata in jurul unuia dintre “materialele iconice” ce apartin anilor 60: moscul. Idea acestei ape de parfum a fost cea de a “atinge” o aroma cat mai aproape de cea a pielii, prin imbinarea notelor de mosc cu atingeri dense de iris, ce prezinta o fateta “woody”.
De la “psihedelism” la “phyche” si mitul Psyche&Eros:
Phyche a fost cea mai tanara si frumoasa fata a unor regi. Era atat de frumoasa, incat admiratorii sai au preferat sa o venereze in locul zeitei frumusetii, Afrodita. Aceasta din urma si-a trimis fiu, Eros(Cupidon), sa o determine pe Psyche sa se indragosteasca de un barbat urat dar, in schimb, zeul s-a indragostit de frumoasa fata. O viziteaza in fiecare seara, interzicandu-I sa il priveasca. Intr-o seara, aprinde o lampa pentru a-l vedea, iar o picatura de ulei curge pe fata lui Eros, care se trezeste si pleaca. Cautandu-l pe Eros, Psyche ajunge in serviciul Afroditei, ce o supune unor sarcini imposibile, care o ajuta sa isi indeplineasca visul: se casatoreste cu Eros, devenind Zeita Sufletului.
“Inima” compozitiei Fleur de Peau este pusa in valoare de notele de mosc, usoare ca bumbacul, urmate de atingeri pudrate de iris si frunze de ambretta.