Lista produselor  FRAPIN

Franta este una dintre tarile cu cele mai vechi si fascinante culturi si istorii, renumita pentru multe din produsele fabricate, printre care vinurile si parfumurile.
Franta este una dintre tarile cu cele mai vechi si fascinante culturi si istorii, renumita pentru multe din produsele fabricate, printre care vinurile si parfumurile.

Ambele trec prin procese asemanatoare de filtrare si distilare, avand o istorie foarte veche, care se intoarce inapoi in timp, la alambicul inventat de arabi si la secretele alchimistilor medievali. Relatia dintre cosmetice si bauturile spirtoase a inceput atunci cand in Peninsula Araba, a fost creat faimosul Khol (alcool rafinat folosit pentru macerarea carbunelui cu care femeile de atunci isi conturau ochii), denumit ulterior Al Khol, de unde denumirea actuala de alcool.
La final, procesul de amestecare a aromelor sau notelor este asemanator. Iar fiecare creator este in cautarea compozitiei perfecte, adica formula speciala pe care o doreste pentru produsul sau.
Parfumurile Frapin, ca si cognacul, sunt expresia placerii, culturii, luxului si exclusivitatii. Gustul vietii poate fi definit ca adierea unui parfum sau ca o picatura de cognac fin, sorbita la gura semineului. Castelul Fontpinot, din Regiunea Grande Champagne, orasul Segonzac, apartine familiei Frapin din 1270, in arborele genealogic al acestei familii regasindu-se Francois Rabelais, fiul lui Antoine Rabelais si al Catherinei Rabelais, calugar benedictin, medic, profesor de anatomie, directorul Spitalului din Lyon, autor al mai multor compendii de medicina si al celebrului Gargantua, tatal lui Pantagruel.
Crearea parfumurilor Frapin, conform vechii traditii franceze, a dus la unificarea a doua lumi diferite, dar apropiate in acelasi timp: cea a parfumurilor si cea a cognacului.
Se acorda aceeasi pasiune alegerii ingredientelor deosebite si proceselor naturale de macerare si filtrare prin care se obtin parfumurile, la fel ca in cazul producerii cognacului de calitate.
Mai multe
Se afişeaza 1-12 din 12 articole
Se afişeaza 1-12 din 12 articole